top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNiels Vonk

De 'Honeymoon Fase' in de Klantreis

Perfecte Honeymoon voor Klantloyaliteit: Bouw Duurzame Relaties

De 'honeymoon fase' in de klantreis is een cruciaal moment voor het opbouwen van vertrouwen en klantloyaliteit. Ontdek hoe je deze fase optimaal benut om langdurige relaties te creëren met je klanten. Lees verder voor praktische tips en inspirerende voorbeelden.


Perfecte Honeymoon? Nee, hier geen relatieadvies. Maar het maakt wel het verschil in je klantreis.

Wanneer je denkt aan een honeymoon, denk je misschien aan die heerlijke tijd in de zon samen. In loyalty workshops komt deze gedachte vaak als eerste naar boven. Maar als het om de klantreis gaat, wordt deze cruciale fase vaak over het hoofd gezien. Een gemiste kans!


🌟 De 'Honeymoon Fase' in de Klantreis

De 'honeymoon fase' is de eerste samenwerking, het moment waar iedereen vol verwachting naar uitkijkt. Hier zijn enkele manieren waarop je deze fase optimaal kunt benutten:

  • Vorm een cruciale eerste indruk: Overtref de verwachtingen vanaf het begin.

  • Bouw vertrouwen op: Geef persoonlijke aandacht en lever uitmuntende service.

  • Bereik direct (klein) succes: Zorg voor een succesvolle start om de basis te leggen voor een duurzame relatie.

  • Bevestig de keuze: Maak duidelijk dat de klant de juiste keuze heeft gemaakt, wat de kans op retentie en mond-tot-mondreclame vergroot.

👥 Praktische Voorbeelden voor een Succesvolle Honeymoon Fase

In mijn workshops gebruik ik vaak oefeningen waarbij we samen de klantreis uittekenen en kansen identificeren die gemakkelijk te benutten zijn. Hier zijn drie veelvoorkomende voorbeelden:

Loyalty en Honeymoon in business
  1. Welkomstpakket: Zet de toon met een welkomstpakket direct na de onboarding. Dit kan digitaal zijn, zoals een persoonlijke e-mail met nuttige links en support, of fysiek, zoals een handgeschreven kaart of relevante bedrijfsmerchandise.

  2. Persoonlijke Kick-off: Organiseer een live kick-off om samen de eerste stappen door te nemen, of een introductiesessie met alle betrokkenen. Dit creëert een band en voorkomt verwarring.

  3. Optimaliseer de eerste ervaring: Zorg dat de eerste interactie met je product of dienst zo soepel en aangenaam mogelijk is met duidelijke instructies en directe ondersteuning.

🔑 Onthoud: de 'honeymoon fase' is tijdelijk. Het is aan jou om deze levend en onderscheidend te houden.

Bonusquote: "If people like you, they'll listen to you, but if they trust you, they'll do business with you." - Zig Ziglar


Focus op retentie loont

Dat er meer waarde zit in een bestaande klant, weet je heus. Maar het vergt tijd, aandacht en actie om die waarde ook te verzilveren. Maar een ding is zeker, als je niet nu begint, kan je er later ook niet van profiteren.Het zijn vaak de kleine stapjes en de slimme focus die al een groot verschil kunnen maken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Checklist loyalty

Nieuwsgierig? B2B Loyalty kan ook jouw partner zijn naar meer en duurzame omzet.0 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page